top of page
  • Forfatters billedeVEGGIEbyAnjaRathje

Lys chokoladetrøffel

Opdateret: 17. apr. 2019


Vegansk lys chokoladetrøffel

Jeg elsker chokolade, hvad enten det er brugt i kager, desserter eller som her i en klassisk chokoladetrøffel. Imponer dine gæster med en lys og cremet chokoladetrøffel. De er utrolig lette at lave, og ved brug af en færdigstøbt chokoladeskal, er du sikker på at alle bliver ens. Jeg har pyntet chokoladetrøflerne med gulvstøv, som er utrolig flot til en festlig lejlighed.


Lys chokoladetrøffel

50 stk.


Ingredienser:

Trøffelmasse

  • 125 g piskbar soyafløde (fx Alpro Cuisine soya)

  • 25 g agavesirup

  • 160 g hakket, lys vegansk chokolade

  • 35 g blødt plantesmør (fx Naturli’ Smørbar Blok)

Chokoladeovertræk

  • 50 stk. mørke chokoladeskaller (Trøffel Hulkugler)

  • 200 g mørk chokolade (højst 60 % kakaoindhold) eller Odense overtræk

Pynt

  • Guldstøv (fx Mill & Mortar)


Fremgangsmåde:

Start med at hakke chokoladen fint og kom det i en skål. Kom soyafløde og agavesirup i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld lidt efter lidt den kogende blanding over chokoladen, i mens du rører med et piskeris eller en dejskraber. Når chokolademassen er rørt helt homogen og glat (ved ca. 35-40° C) tilsættes det bløde smør i små tern, og blandingen røres færdig.


Trøffelmassen kommes i en sprøjtepose og afkøles.


Klip et meget lille hul i sprøjteposen, og fyld chokoladeskallerne med trøffelmassen. Lad den stå natten over i køleskabet - et par timer er dog tilstrækkeligt.


Chokoladen tempereres eller overtrækschokoladen smeltes – begge over vandbad.


Start med at lukke toppen af chokoladeskallerne med lidt chokolade, brug en bordkniv hertil. Når chokoladen er størknet dyppes trøffelkuglerne, med en gaffel, i chokoladen og sættes på et stykke bagepapir for at tørre.


Til sidst pyntes trøffelkuglerne med guldstøv. Anvend en pensel hertil.


Opbevaring: Køligt, men ikke i køleskab.


TIP: Har du ikke chokoladeskaller, kan du trille små kugler af den afkølede trøffelmasse. Trøffelkuglerne overtrækkes med mørk chokolade. Dette skal gå hurtigt, så trøffelmassen ikke smelter. Chokoladetrøflerne pyntes med guldstøv.


NB: Chokoladeskallerne (Trøffel Hulkugler) kan købes på internettet, bl.a. hos Kagebutikken og på flere tyske hjemmesider. Jeg har senest fundet dem i CITTI Markt i Flensburg – et supermarked som har et stort udvalg af veganske varer. Chokoladeskallerne er ikke helt billige, men engang imellem betaler jeg gerne for lidt ekstra luksus. I CITTY Markt koster 126 stk. 105 kroner.

126 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page