top of page
  • Forfatters billedeVEGGIEbyAnjaRathje

Mørk chokoladetrøffel


Vegansk mørk chokoladetrøffel

Chokoladetrøfler er lette at lave, og så smager de rigtig godt. Du kan med få ingredienser fremstille en fløjlsblød trøffelmasse som smelter på tungen. Jeg anvender gerne chokoladeskaller til fremstilling af disse lækre chokoladetrøfler, men du kan sagtens få et flot resultat uden.


Mørk chokoladetrøffel

50 stk.


Ingredienser:

Trøffelmasse

  • 125 g piskbar soyafløde (fx Alpro Whipping)

  • 25 g agavesirup

  • 160 g hakket, mørk chokolade (højst 60 % kakaoindhold)

  • 35 g blødt plantesmør (fx Naturli’ Vegan Block)

Chokoladeovertræk

  • 50 stk. mørke chokoladeskaller (Trøffel Hulkugler)

  • 200 g mørk chokolade (højst 60 % kakaoindhold) eller Odense overtræk

Pynt

  • Ca. 50 g kakaopulver


Fremgangsmåde:

Start med at hakke chokoladen fint og kom det i en skål. Kom soyafløde og agavesirup i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld lidt efter lidt den kogende blanding over chokoladen, imens du rører med et piskeris eller en dejskraber. Når chokolademassen er rørt helt homogen og glat (ved ca. 35-40° C) tilsættes det bløde smør i små tern, og blandingen røres færdig.


Trøffelmassen kommes i en sprøjtepose og afkøles.


Klip et meget lille hul i sprøjteposen, og fyld chokoladeskallerne med trøffelmassen. Lad den stå natten over i køleskabet - et par timer er dog tilstrækkeligt.


Chokoladen tempereres eller overtrækschokoladen smeltes – begge over vandbad.


Hæld kakaopulver i en lille skål eller dyb tallerken.


Start med at lukke toppen af chokoladeskallerne med lidt chokolade, brug en bordkniv hertil, og lad det størkne. Kom herefter lidt smeltet chokolade i den ene håndflade og tril trøffelkuglerne heri, hvorefter de vendes i kakaopulver. Sæt chokoladetrøflerne på et stykke bagepapir for at størkne.


Opbevaring: Køligt, men ikke i køleskab.


TIP: Har du ikke chokoladeskaller, kan du trille små kugler af den afkølede trøffelmasse og vende dem i kakaopulver.


NB: Chokoladeskallerne (Trøffel Hulkugler) kan købes på internettet, bl.a. hos Kagebutikken og på flere tyske hjemmesider. Jeg har senest fundet dem i CITTI Markt i Flensburg – et supermarked som har et stort udvalg af veganske varer. Chokoladeskallerne er ikke helt billige, men engang imellem betaler jeg gerne for lidt ekstra luksus. I CITTY Markt koster 126 stk. 105 kroner.

227 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page